Ik zat op de schommelbank met mijn schrift en een pen in de hand. Genietend van de warme zon op mijn gezicht, een zacht briesje door mijn haar en het weidse uitzicht. Ik was op retraite in de Achterhoek, bij Into The Dream. Die ochtend had ik al genoten van een goede nachtrust in mijn Tiny House en een heerlijk ontbijtje.

Vandaag startte ik met het schrijven van mijn boek over moed. En dat begint met het vertellen van mijn eigen verhaal. Het vel in mijn schrift was nog leeg. Ik vond het moeilijk om te beginnen. Plotseling streek er een libelle op mij neer. Ze bleef een hele tijd bij me.

Net of ze wat luchtigheid kwam toe wapperen. (Is dat een woord? 😊)

Misschien was de libelle wel een boodschapper. Ik zocht het op, en ik zag dat de libelle gezien wordt als een symbool van transformatie en vernieuwing.

Libelle en de kracht van moed

Die dag bevestigde de libelle mij dat moed niet altijd groots hoeft te zijn, maar dat het vaak te vinden is in de stille momenten van bezinning en verbinding.

Als ik nu een libelle zie herinner ik me die mooie dag bij Into The Dream weer, en voel ik de kracht die schuilgaat in de soms kleine dingen.

Soms hebben we alleen maar de moed nodig om stil te staan en te luisteren naar dat wat er op ons pad komt, zodat er nieuwe creativiteit ontstaat.

Ik startte met schrijven en mijn pen kwam niet meer van het papier…

Wordt vervolgd!

En vooruit, ook nog wat foto's van deze fantastische plek in Rha in Gelderland. Als je eens helemaal tot rust wil komen, óf net zoals ik een boek wil schrijven, in een adembenemende omgeving, bekijk dan eens deze foto's. AanRHAder!!

Over de auteur Johanna Oosterbaan


Johanna Oosterbaan is Communicatiewetenschapper, werkte 9 jaar als auditor en beleidsadviseur in de zorg en begeleidt nu ondernemers en organisaties met de juiste positionering en presentatie vanuit haar bedrijf Gouden Website. Haar primaire drijfveer is anderen helpen bij het vergroten van (persoonlijk) leiderschap en versterken van hun communicatie zodat zij hun doelen in het leven kunnen verwezenlijken.

Volg mij

Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Schrijf je in voor de laatste updates!