Over ons boek 

Over ons boek

Met plezier werken aan activiteiten waar je echt energie van krijgt, dat geeft voldoening. En dat straal je uit. Voor ons heeft zich dat vertaald in ‘het-hebben-van-een vak-droom’ en daarom is dat het vertrekpunt van dit boek geworden. Ook wij hebben een droom: ‘Het werkplezier in de zorg spat er vanaf en verpleegkunde is het beroep van de toekomst!’ Voor ons heeft werkplezier te maken met jezelf kunnen zijn. Je talenten kunnen gebruiken. Maar ook met zelfvertrouwen en lef om uit een keurslijf te durven stappen. En vooral een basisvertrouwen dat je altijd invloed hebt en dat het goed komt. 

Wij hopen JOU door middel van praktische tips en ideeën te kunnen inspireren met dat wat ons geholpen heeft om onze eigen doelen te behalen. We doen dit aan de hand van verschillende fasen die je (vaak) tegenkomt als je binnen je team of organisatie een verandering wilt realiseren. We hebben dit boek zo geschreven dat je situaties uit je dagelijks werk kunt herkennen en je inspiratie voelt om met behulp van de genoemde mogelijkheden je eigen koers te gaan bepalen. Wat maar bij jou en die specifieke situatie past!

Onze droom:  “Het werkplezier in de zorg spat er vanaf en verpleegkundige is het beroep van de toekomst!”

Verpleegkundig Leiderschap werkt

Peter Ribbens: Zelfstandig bedrijfsarts / zelfregiecoach (en auteur van het boek Stress te lijf met energie)

Verpleegkundigen hebben een wondermooi beroep waarin de zorg voor patiënten voorop staat.  In een veranderende samenleving met technologische innovaties en onverwachte bedreigingen (denk aan Covid-19) is continue aanpassing van zorgprocessen en  kwaliteitsbeheer noodzakelijk. Daaraan een positieve bijdrage leveren, bevordert persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. Om deze uitdagingen aan te gaan is gezond leiderschap vereist.  

In dit compacte boek reiken beide gepassioneerde auteurs met helder taalgebruik en visueel aantrekkelijke vormgeving een praktische roadmap aan. Het bevat een schat aan waardevolle informatie, tips en referenties, ondersteund met een eigen website. De inhoud is een verrijking voor het vakgebied (en ook daar buiten).
Het bevestigt dat veel dromen energiebronnen zijn, waaruit ook anderen kunnen putten wanneer ze gerealiseerd worden.

18-04-2021

Marianne Roel: Creatieve organisatie- ontwikkelaar op hardloopschoenen in de zorg (www.runyourcompany.nl)

In dit handzame boek worden theorie, inspiratie en kwaliteitsdenken als bouwblokken voor verpleegkundig leiderschap doeltreffend uiteengezet.

De inhoud daagt verpleegkundigen uit om vanuit eigen wijsheid regie te nemen. Als professional en als vitale mens achter de professional. Het boek is opgebouwd uit heldere stappen met praktische voorbeelden en verbindt hedendaagse theorie met de dagelijkse praktijk, vertaald in concrete voorbeelden en handvatten waar je in je werk als verpleegkundige direct mee aan de slag kunt!

Inhoud van ons boek

Dit is de kern van ons boek.

1. Start met een droom

Om invloed uit te kunnen oefenen, met veel plezier aan het werk te zijn en om daadwerkelijk te kunnen
veranderen, heb je een droom nodig. Want een droom geeft energie.

2. Pak dat leiderschap

Maak (met je veranderwens in gedachten) weloverwogen keuzes en bepaal waar jij invloed op hebt. Hiervoor is goed leiderschap nodig: vertrouw op jezelf en geloof er in!

3. Ken je collega’s

Omring jezelf met mensen die ook geloven in jouw droom. Zorg dat je deze collega’s goed genoeg kent, zodat je kunt besluiten HOE je jouw wens het beste deelt zodat ze enthousiast worden.

4. Maak je collega's enthousiast

Spreek je veranderwens uit. Doe dat zo goed, dat jouw collega’s graag willen meedenken en meewerken. Dat vraagt lef, maar iedereen kan het.

5. Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden

Visualiseren is een belangrijk onderdeel van communicatie. Maar hoe kun je nu gebruik maken van deze vorm van communicatie, zelfs als tekenen niet je hobby is?

6. Een GEWOON DOEN plan

Het geheim van ‘dromen verwezenlijken’ begint met het uitzetten van een koers. Als je deze koers omzet in heldere plannen, richt je je energie op wat je wilt bereiken.

7. Durf en ga!

Jouw ‘gewoon doen’ plan is klaar. Dan is dit het moment waarop je goed voorbereid van start gaat. HET BELANGRIJKSTE INSTRUMENT VOOR ACTIE BEN JE ZELF. Beginnen = winnen!

8. Houd vol 

De kans is aanwezig dat het geloof dat het je gaat lukken op de proef gesteld wordt... Hoe houd jij het vol en hoe ga je om met weerstand?

9. Vier je succes

Genieten van je succes vult je energie weer aan. Je gaat er beter door functioneren en dat is niet alleen plezierig voor jou, maar ook voor je omgeving. Ontvang complimenten en geef ze door!

Invloed uitoefenen en succesvol verbeteren is onmogelijk zonder te reflecteren. Reflectie helpt je je invloed effectief te gebruiken en in te spelen op wisselende situaties.

Bestel ons boek

© 2020:  Copyright Anne Brouwer en Johanna Oosterbaan
Titel:  Verpleegkundig Leiderschap werkt!
Ondertitel: Inspiratie om jouw droom voor de zorg op ‘eigen-wijze’ te realiseren
Druk:  1e druk: november 2020.
Auteurs: Anne Brouwer en Johanna Oosterbaan
Vormgeving:  Noëlla Straakenbroek
Illustraties: Anne Brouwer & Noëlla Straakenbroek
Ontwerp website: Gouden Website
ISBN: 9789083115900
NUR: 897

Meer artikelen lezen?

Bekijk of je dit interessant vindt.