Vrijdag 20 januari 2023 van 12 uur tot 13 uur was Anne met Jacarrino Dost in gesprek over haar lees-doe boek Werkgeluk in de zorg: van droom naar mogelijkheden tijdens de BoekenHeldenPodcast.

Dit zegt Anne erover:

Mensen enthousiast maken én houden om in de zorg te werken- daar draag ik graag aan bij. Al vanaf mijn 17e levensjaar beleef ik in deze sector pieken, dalen, frustraties, feestjes, successen, verdriet en ontroering. Ik heb mezelf tijdens deze werkreis goed leren kennen en inmiddels ervaar ik werkgeluk.

En werkgeluk (of werkvoldoening/plezier als dat beter voor jou klinkt) dat gun ik elke zorgprofessional. Je hebt invloed! Daarom verzamelde ik theoretische inzichten en praktische handvatten waar je wat aan hebt. Het werd een boek.... Of je nu werkzaam bent in de zorg of niet; de inhoud is voor iedereen toepasbaar.

Veel kijk- en luisterplezier met deze podcast!
Podcast werkgeluk in de zorg

Hoe ont-zet-tend leuk was dat! 

Als je werkgeluk ervaart, boor je regelmatig een innerlijk vuurtje bij jezelf aan dat leidt tot energie, enthousiasme. Heel fijn voor jou, maar zeker ook voor collega’s en cliënten. En je hebt er zelf invloed op. In mijn boek lees je volop praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Het is geschreven voor zorgprofessionals, maar zeker ook toepasbaar als je niet in de zorg werkt.

Hier hoop ik op met mijn boek

Dat de inhoud van dit boek je laat nadenken over wat voor jou belangrijk is om fijn te kunnen werken. Zodat je vaker wel dan niet aan het einde van een lange werkdag met een voldaan gevoel huiswaarts keert. Mét nog energie over voor privéactiviteiten.

Dat dit boek in ieder (zorg)team gaat rouleren en het gesprek met elkaar aanwakkert. Niet omdat je werkgeluk als doel moet nastreven (!), maar wel om te durven uiten wat voor jou belangrijk is en wat je daarvoor nodig hebt.

Urgentie

Natuurlijk vind ik het ook spannend, maar ik treed graag uit mijn comfortzone om de inhoud van mijn boek onder de aandacht te brengen. Want ik voelde een grote urgentie toen ik het creëerde. Vanuit verhalen uit de praktijk (o.a. van de studenten die ik les geef) voelde ik dat ik kennis te delen heb die echt kan helpen.

Natuurlijk kwamen ook bij mij de vragen: ‘Wie ben ik om dit te schrijven’ en ‘Wie zit er nog op te wachten’ in me op. Er is al zoveel over geschreven. Maar ik kwam tot de conclusie: nog niet op de manier zoals ik het voor me zag.

Werkgeluk in de zorg

Werkgeluk in de zorg

Een aansprekend boek, dat je ’s avonds prima na werktijd op de bank kunt én wilt doorbladeren. Vol met bestaande inzichten die herkenbaar en toepasbaar opgeschreven zijn voor de zorgpraktijk. Want algemene boeken zijn er genoeg, maar wie is er (naast mij) zo gek om ze allemaal te willen lezen en er dan een praktisch lees-doe boek van te maken speciaal voor zorgprofessionals?

Over de auteur Johanna Oosterbaan


Johanna Oosterbaan is Communicatiewetenschapper, werkte 9 jaar als auditor en beleidsadviseur in de zorg en begeleidt nu ondernemers en organisaties met de juiste positionering en presentatie vanuit haar bedrijf Gouden Website. Haar primaire drijfveer is anderen helpen bij het vergroten van (persoonlijk) leiderschap en versterken van hun communicatie zodat zij hun doelen in het leven kunnen verwezenlijken.

Volg mij

Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Schrijf je in voor de laatste updates!