Vannacht was ons radiodebuut bij NPO Radio 1! 📻

Wat een warm welkom kregen Marlies Pepers en ik bij radioprogramma "De nacht van KRO-NCRV" op NPO Radio 1!
En wat was het bijzonder om midden in de nacht op het mediapark in Hilversum in gesprek te mogen met Benji Heerschop over een thema wat we zo belangrijk vinden: duurzame verpleging en onze wens en ideeën om daarin als samenleving gezamenlijk stappen te zetten.

Ons e-book ‘Jouw verpleegkundige invloed op planetaire gezondheid. Pak dat leiderschap!’ stond in deze uitzending centraal.
Zelfs ’s nachts blijkt dat samen in gesprek zijn over dit thema leidt tot waardevolle verwonderingsvragen én oplossingen! Zo gaven luisteraars aan de vele verpakkingsmaterialen bij medicatie herhaalrecepten overbodig te vinden en ook de bijsluiter bij geneesmiddelen kan echt duurzamer én krachtiger worden ingezet. Er worden nog meer ideeën gedeeld, maar het is natuurlijk leuker om de uitzending zelf te beluisteren als podcast. 

Hierbij de link naar de uitzending. 

Ook te beluisteren als Podcast op Spotify via https://open.spotify.com/episode/7214LpYhVY7xaQW9uW2J2H?si=3URlSJTIT_Gv1u0HWS2lXA

Alles over duurzame verpleging: 'We moeten het als samenleving gaan doen'

Achtergrondinformatie NPO 1: 

Hoofddocente en Onderzoeker Verpleegkunde Marlies Pepers en gezondheidswetenschapper met Anne Brouwer sloegen de handen ineen nadat ze er beiden achter kwamen hoeveel afval ziekenhuizen produceren. “Soms moet je een thema voelen, zodat je er aandacht aan gaat schenken", aldus Anne Brouwer. Na een bezoek aan een congres over afval in de zorg sloeg voor Anne de knop om. Hun inspiratie doen ze volgens Marlies op in hun ‘groene bubbel’. “Er zijn zoveel initiatieven en congressen waar hier aandacht aan wordt besteed.” 

“Soms moet je een thema voelen, zodat je er aandacht aan gaat schenken"

Anne Brouwer

In deze aflevering van De Nacht Van… gaat Benji met ze in gesprek over positieve gezondheid, bravo factoren, en circulariteit. Ook worden er veelgestelde vragen beantwoord, zoals: “Wat doe ik met overgebleven medicijnen die ik niet langer gebruik?”.

Over de auteur Anne Brouwer


Anne Brouwer is Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze begeleidde meerdere audits als kwaliteitsmanager in de ouderenzorg en de GGZ en leidt nu verpleegkundigen aan het HBO op. Ook is ze actief als praktijkmanager in de eerstelijnszorg. Haar primaire drijfveer is mensen enthousiast maken én houden om in de zorg te werken. Kennis delen op een eenvoudige en aansprekende manier is één van de middelen die ze hier graag voor inzet.

Volg mij

Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Schrijf je in voor de laatste updates!