In onze sloffen op de bank... 

Wij sluiten ons boek 'Verpleegkundig Leiderschap Werkt' af met deze woorden:

"Dan is het nu tijd om heel even niets te doen. Genieten van wat je hebt bereikt. Voor ons betekent dit altijd symbolisch: “even met de slofjes op de bank.” En nieuwe energie opdoen voor nieuwe veranderprojecten…"

Hoe leuk is het dat onze slofjes weer terugkwamen in onderstaande mooie recensie van R. Tameling op Managementboek! Graag delen we de recensie hier ook even met jullie, want we zijn er natuurlijk heel blij mee.

En ja, nu met het warme weer kun je natuurlijk ook met de voeten in een lekkere koude bak water, dat geeft wat ons betreft hetzelfde effect!

Een heerlijk “sloffen op de bank managementboek” waarmee jij het verschil gaat maken

“Er was eens een verpleegkundige die alle tijd had om dikke managementboeken door te nemen, zodat hij (of zij, of…) vervolgens echte verandering kan veroorzaken.” Het klinkt als het begin van een sprookje en dat is het ook. Want de meeste mensen die in de zorg ‘aan het bed staan’ hebben helemaal geen tijd of zin daarvoor. Ze willen graag het verschil maken, maar dan wel een beetje praktisch alsjeblieft.
En dat is precies waar dit boekje bij helpt. In 100 bladzijden nemen de charmante en enthousiaste schrijfsters de lezer mee richting succes. Met vrolijke voorbeelden, tientallen tips en interessante illustraties. Zo hou je onze aandacht wel vast!
Natuurlijk zijn niet alle inzichten nieuw. Dat is ook niet de ambitie van dit managementboek. Het heeft wel wat weg van de succesvolle ‘MBA in één dag’ aanpak van Ben Tiggelaar: hapklare brokken, en als het naar meer smaakt krijg je daar volop de ruimte voor.
Ik heb de neiging nog allemaal positieve dingen over het boek te zeggen. Maar dat zou in tegenspraak zijn met de opzet van Brouwer en Oosterbaan. Zij durven te schrappen en tot de essentie te komen. En dus ook bondig te blijven. Dat is voor mij nog een uitdaging. Maar ik doe mijn best. Net als al die hardwerkende verpleegkundigen die ongetwijfeld dolblij zijn met zo’n praktisch boek. Veel leesplezier, ik verheug me nu al op de volgende publicatie!

R. Tameling | 12 maart 2022

Over de auteur Johanna Oosterbaan


Johanna Oosterbaan is Communicatiewetenschapper, werkte 9 jaar als auditor en beleidsadviseur in de zorg en begeleidt nu ondernemers en organisaties met de juiste positionering en presentatie vanuit haar bedrijf Gouden Website. Haar primaire drijfveer is anderen helpen bij het vergroten van (persoonlijk) leiderschap en versterken van hun communicatie zodat zij hun doelen in het leven kunnen verwezenlijken.

Volg mij

Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Schrijf je in voor de laatste updates!