Om invloed uit te kunnen oefenen, met veel plezier aan het werk te zijn en om daadwerkelijk te kunnen veranderen, heb je een droom nodig. Want een droom geeft energie.

“Zodra jij je een doel stelt, hoe klein ook, richt je daar je energie op, is je focus gericht en behaal je resultaat.”

Pak eens een momentje voor jezelf en denk na over wat jij belangrijk vindt in je werk.

Vragen bij jouw vak-droom

  1. Weet je nog waarom je hebt gekozen voor het verpleegkundig vak?
  2. Weet je nog wat je graag wil(de) bereiken?
  3. Heb jij nu al een vak-droom? (Of houd je het klein en heb je een mooie veranderwens?). Plak of schrijf het eens voor jezelf op.

Beeld je vak-droom uit

Belangrijk is dat je weet wat je wilt creëren en waar je naar streeft. Dit mag een vurige wens van je zijn, bedenk dat alles mogelijk is. Schrijf voor jezelf uit hoe een ideale (werk)dag over 3 jaar eruit ziet. Droom groot en wees daarin zo concreet mogelijk. Bedenk dat alles mogelijk is.

Tips om te dromen

  • Ga staan voor wat je belangrijk vindt!
  • Denk in kansen en mogelijkheden.
  • Maak je droom visueel: daarmee inspireer je ook anderen, omdat je een toekomstbeeld weet te schetsen waar de ander wat in ziet.
  • Geef ook openheid over de beweegredenen áchter je visie. Hierdoor neem je anderen mee en breng je een verandering in hun denken teweeg.
Tips om te dromen

Over de auteur Johanna Oosterbaan


Johanna Oosterbaan is Communicatiewetenschapper, werkte 9 jaar als auditor en beleidsadviseur in de zorg en begeleidt nu ondernemers en organisaties met de juiste positionering en presentatie vanuit haar bedrijf Gouden Website. Haar primaire drijfveer is anderen helpen bij het vergroten van (persoonlijk) leiderschap en versterken van hun communicatie zodat zij hun doelen in het leven kunnen verwezenlijken.

Volg mij

Artikelen die je misschien ook interessant vindt

Schrijf je in voor de laatste updates!