Verpleegkundig Leiderschap - Verdieping

In ons boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt! verwijzen we naar veel verdiepende artikelen en invulformats over leiderschap. Hier vind je verdiepende artikelen per hoofdstuk van het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt op een rij.

1. Start met een droom

Om invloed uit te kunnen oefenen, met veel plezier aan het werk te zijn en om daadwerkelijk te kunnen
veranderen, heb je een droom nodig. Want een droom geeft energie.

2. Pak dat leiderschap

Maak ten aanzien van je veranderwens weloverwogen keuzes en bepaal waar jij invloed op hebt. Hiervoor is goed leiderschap nodig: vertrouw op jezelf en geloof er in!

3. Ken je collega's

Omring jezelf met mensen die ook geloven in jouw droom. Zorg dat je deze collega’s goed genoeg kent, zodat je kunt besluiten HOE je hem het beste deelt om ze enthousiast te maken.

4. Maak je collega's enthousiast

Spreek je droom uit. Doe dat zo goed, dat jouw collega’s graag willen meedenken en meewerken. Dat vraagt lef, maar iedereen kan het.

5. Eén beeld zegt meer dan 100 woorden

Visualiseren is een belangrijk onderdeel van communicatie. Maar hoe kun je nu gebruik maken van deze vorm van communicatie, zelfs als tekenen niet je hobby is?

6. Een GEWOON DOEN plan

Het geheim van ‘dromen verwezenlijken’ begint met het uitzetten van een koers. Als je deze koers omzet in heldere plannen, richt je je energie op wat je wilt bereiken.

7. Durf en ga

Jouw ‘gewoon doen’ plan is klaar. Dan is dit het moment waarop je goed voorbereid van start gaat. HET BELANGRIJKSTE INSTRUMENT VOOR ACTIE BEN JE ZELF. Beginnen = winnen!

8. Houd vol

De kans is aanwezig dat het geloof dat het je gaat lukken op de proef gesteld wordt... Hoe houd jij het vol en hoe ga je om met weerstand?

9. Vier je succes 

Genieten van je succes vult je energie weer aan. Je gaat er beter door functioneren en dat is niet alleen plezierig voor jou, maar ook voor je omgeving. Ontvang complimenten en geef ze door!

10. Kijk terug en vooruit

Invloed uitoefenen en succesvol verbeteren is onmogelijk zonder te reflecteren. Reflectie helpt je je invloed effectief te gebruiken en in te spelen op wisselende situaties.

Invulformats

Hier vind je alle invulformats die in het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt! zijn beschreven.