Verpleegkundig Leiderschap - Verdieping

In ons boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt! verwijzen we naar veel verdiepende artikelen en invulformats over persoonlijk en verpleegkundig leiderschap. Op deze pagina vind je de materialen & artikelen per hoofdstuk uit ons boek en alles wat je verder wil weten over verpleegkundig leiderschap.

Verpleegkundig Leiderschap - verdiepende artikelen

Waarom met ons werken?


Vanuit onze passie voor ons vak, actuele kennis en persoonlijke ervaringen geven wij trainingen & lezingen bij jou of onze eigen locatie in Hummelo (Achterhoek). Onze meest geboekte en hoogst beoordeelde training is 'Pak dat Leiderschap.'

Boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Als je ons boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt bestelt via de site, heb je 'm binnen 2 werkdagen in huis.

Training Pak dat Leiderschap

Wij geven trainingen van 1, 3 en 7 dagen over Verpleegkundig & Persoonlijk Leiderschap.

Lezing Moedig  Leiderschap

Onze lezing gaat over moed en leiderschap nemen. Iets doen wat buiten je comfortzone is, maar...

Reviews over het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig leiderschap werkt Recensie - Maurits Dekker

Maurits Dekker

Verpleeg-kundige en adviseur

Wat ontzettend gaaf!

Plaatsvervangend ook beetje trots. "Verpleegkundig Leiderschap Werkt" is een boek dat iedere verpleegkundige MOET hebben. Ik in ieder geval! De training Verpleegkundig Leiderschap die de VAR heeft gevolgd is praktisch en interactief.

Masterclass creativiteit

Na het lezen van het boek heb ik contact opgenomen met Johanna en Anne. Dit leidde tot een gastvrije ontvangst met koek uit de Achterhoek bij een mooi gesprek over verpleegkundig leiderschap. We hebben afspraken gemaakt voor een masterclass over ontwikkelen van creativiteit bij (toekomstige) verpleegkundigen.'

Gerard Hendriks - hoofdontwikkelaar HAN - recensie Verpleegkundig Leiderschap

Gérard Hendriks

Hoofddocent HAN en ontwikkelaar van de minor “Leiderschap in zorg en dienst-verlening'

Verpleegkundig leiderschap werkt -Anita Laumann

Anita Laumann

POH GGZ

Must-read

De inhoud van dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling. Wil jij jezelf ontwikkelen als persoon en als professional dan zul je met dit boek flinke stappen kunnen maken naar meer persoonlijk welbevinden en een doorontwikkeling in je werk. Je zult veel wijsheid vertaald naar praktische oefeningen, tips en tools lezen. Uitnodigend om direct mee aan de slag te gaan. Dit boek is een krachtig instrument om het verschil te maken.

5 Sterren. Echt super!

Het boekje leest makkelijk en prikkelt de zintuigen. Tipt alles aan wat ik in de HBO minor "Leiderschap in zorg en dienstverlening" aan theorie aangeboden kreeg. Het is perfect om nog even inspiratie op te doen of juist om kennis te maken wat met leiderschap te maken heeft!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt recensie Agnes

Agnes Buijze

Verpleeg-kundige en dagcoör-dinator

Voorbeeld: Keynote
'Verpleegkundig leiderschap'

Deze keynote van Johanna Oosterbaan over moedig verpleegkundig leiderschap inspireert zorgprofessionals om moedig, vol vertrouwen én succesvol leiderschap te pakken.

In deze uiterst persoonlijke en motiverende lezing vertelt Johanna over haar persoonlijke pad in het nastreven van haar missie. De interactieve lezing is vol praktische voorbeelden uit de praktijk van zorgprofessionals. Het publiek komt zeker even uit de comfortzone en maken een krachtig besluit voor zichzelf. De deelnemers gaan naar huis met een aanpak voor zichzelf en krijgen antwoord op de vraag HOE ze meer invloed kunnen oefenen in hun dagelijkse werk.

Lezing voor de zorg - spreker voor de zorg

Artikelen per hoofdstuk uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H1 Start met een vakdroom

1. Start met een droom

Om invloed uit te kunnen oefenen, met veel plezier aan het werk te zijn en om daadwerkelijk te kunnen
veranderen, heb je een droom nodig. Want een droom geeft energie. Dit is hoofdstuk 1 uit het boek
Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H2 Pak dat leiderschap

2. Pak dat leiderschap

Maak rond je veranderwens weloverwogen keuzes en bepaal waar jij invloed op hebt. Hiervoor is goed leiderschap nodig: vertrouw op jezelf en geloof er in! Dit is hoofdstuk 2 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H3 Ken je collegas

3. Ken je collega's

Omring jezelf met mensen die ook geloven in jouw droom. Zorg dat je deze collega’s goed genoeg kent, zodat je kunt besluiten HOE je hem het beste deelt om ze enthousiast te maken. Dit is hoofdstuk 3 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H4 Maak je collega's enthousiast

4. Maak je collega's enthousiast

Spreek je droom uit. Doe dat zo goed, dat jouw collega’s graag willen meedenken en meewerken. Dat vraagt lef, maar iedereen kan het. Dit is hoofdstuk 4 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H5 Maak het beeldend

5. Eén beeld zegt meer dan 100 woorden

Visualiseren is een belangrijk onderdeel van communicatie. Maar hoe kun je nu gebruik maken van deze vorm van communicatie, zelfs als tekenen niet je hobby is? Dit is hoofdstuk 5 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H6 Een gewoon doen plan

6. Een gewoon doen plan

Het geheim van ‘dromen verwezenlijken’ begint met het uitzetten van een koers. Als je deze koers omzet in heldere plannen, richt je je energie op wat je wilt bereiken. Dit is hoofdstuk 6 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H7 Durf en ga

7. Durf en ga!

Jouw ‘gewoon doen’ plan is klaar. Dan is dit het moment waarop je goed voorbereid van start gaat. HET BELANGRIJKSTE INSTRUMENT VOOR ACTIE BEN JE ZELF. Beginnen = winnen! Dit is hoofdstuk 7 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H8 Houd vol

8. Houd vol

De kans is aanwezig dat het geloof dat het je gaat lukken op de proef gesteld wordt... Hoe houd jij het vol en hoe ga je om met weerstand? Dit is hoofdstuk 8 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H9 Vier je succes

9. Vier je succes

Genieten van je succes vult je energie weer aan. Je gaat er beter door functioneren en dat is niet alleen plezierig voor jou, maar ook voor je omgeving. Ontvang complimenten en geef ze door! Dit is hoofdstuk 9 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H10 Kijk terug en vooruit

10. Kijk terug en vooruit

Invloed uitoefenen en succesvol verbeteren is onmogelijk zonder te reflecteren. Reflectie helpt je je invloed effectief te gebruiken en in te spelen op wisselende situaties. Dit is hoofdstuk 10 uit het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!

Positieve gezondheid web

Onze meest informatieve artikelen

De meest informatieve artikelen van onze website hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Deze artikelen gaan niet alleen over Verpleegkundig Leiderschap, maar ook onze andere artikelen over duurzaamheid, werkgeluk en moed worden veel gelezen.

Achtergrond over Verpleegkundig Leiderschap

Verpleegkundig Leiderschap Werkt H9 Vier je succes

Meest gelezen artikelen op onze site

Dit zijn de meest gelezen artikelen over verpleegkundig leiderschap op onze site.

Verpleegkundig Leiderschap - verdiepende artikelen

Dit zijn onze eigen favoriete artikelen

Dit zijn onze eigen favoriete artikelen over Verpleegkundig Leiderschap, moed, duurzaamheid en werkgeluk.

Boeken voor verpleegkundigen

Onze visie op Verpleegkundig Leiderschap

Wat een prachtig vak beoefen je!

Je doet ontzettend betekenisvol werk. Iedere werkdag ben je een lichtpuntje voor iemand die jouw hulp nodig heeft. Daarnaast is elke werkdag anders, omdat je zo intensief met mensen samenwerkt. En, je bent nooit uitgeleerd. Jouw vak ontwikkelt zich snel. Het verandert mee met wat de klant aan zorg nodig heeft.

Raakvlakken met andere werkvelden

Verpleegkunde heeft raakvlakken met zoveel andere werkvelden, dat ‘je leven lang leren’ mogelijk is. Kennis van economie, bedrijfskunde, organisatiekunde, communicatie en marketing, verandermanagement, leiderschap, psychologie en gedragswetenschappen. Je kunt het allemaal gebruiken bij het uitoefenen van je vak.

Kwaliteit van zorg

Je bent dagelijks bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Misschien merk je nu al dat je steeds vaker betrokken wordt bij veranderingen die noodzakelijk zijn om te kunnen voldoen aan de zorg van de toekomst. Juist omdat jij als zorgverlener dicht bij de klant staat en in samenwerking met vele anderen zorgt voor de continuïteit van de zorgverlening.

Cruciale rol

Kortom: jij speelt een cruciale rol in het zorgproces en daarom willen we je inspireren, zodat jij kunt bepalen wat je nodig hebt om lekker te werken en om invloed te hebben op wat voor jou belangrijk is.

Verpleegkundig leiderschap past bij jou, omdat:

  • Jij alles regelt voor je klanten, patiënten, cliënten en hun naasten;
  • jij je werkomgeving kunt verbeteren;
  • jij positiviteit over je vak uitstraalt;
  • jij klanten meer regie geeft en ze helpt bij het vergroten van hun zelfredzaamheid;
  • jij je verdiept in literatuur en mogelijke nieuwe vernieuwingen aanzwengelt in je team.
Krachtige positionering verpleegkundigen - Symposium Convatec

Hoe kun je nu invloed uitoefenen én zorgen dat doelen bereikt worden?

In onze boeken, trainingen en lezingen geven we je handvatten in hoe invloed uitoefenen werkt, als mogelijkheden om te zorgen dat je daadwerkelijk resultaten behaalt in je werk. We reiken je hiervoor bestaande kennis, theorieën en modellen aan. Jij kiest zelf wat het beste bij jou en de betreffende situatie past.

Bij deze organisaties gaven wij bijvoorbeeld trainingen, lezingen en keynotes over verpleegkundig leiderschap, duurzaamheid, werkgeluk en moed.

Tastbare en concrete themadag

Samen met Anne en Johanna organiseerden we voor ons Niercentrum een themadag over Persoonlijk Leiderschap en Teamsamenwerking. Vrijwel het hele multidisciplinaire team van 65 medewerkers was aanwezig. Tijdens deze dag kregen we waardevolle inzichten in hoe we samen willen werken op de afdeling.

 Dit proces ondersteunden Anne en Johanna met een inspirerende presentatie en mooie flappen. We konden vanuit daar onze samenwerkingsafspraken zichtbaar maken. De dag heeft ons veel tastbare dingen opgeleverd waar we concreet mee verder kunnen.

Linda bakker

Meander Niercentrum

Download onze brochure met ons aanbod

In onze brochure vind je al onze trainingen, lezingen en workshops op een rij. Ook de kosten, van bijvoorbeeld een eendaagse training, vind je in deze brochure.