Workshops

Wij geven praktische, interactieve workshops voor verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals. Interesse? Doe een aanvraag via ons contactformulier

Workshops voor zorgprofessionals

Vanuit onze passie voor ons vak, actuele kennis en persoonlijke ervaringen geven wij graag een workshop (of een lezing of training) bij jou op locatie of online. Bij een aanvraag voor een workshop zorgen we ervoor dat de belangrijkste vraag van de aanvrager én het publiek boven tafel komt.
Wij zijn aangesloten bij CRKBO, dat betekent dat wij de meeste trainingen en workshops vrijgesteld van BTW kunnen aanbieden.

CRKBO_Docent

Wij gaven bijvoorbeeld workshops, trainingen & lezingen voor en in samenwerking met: 

Inhoud workshops voor de zorg

De workshops zijn altijd afgestemd op jullie vraag en die van het publiek. Dit zijn enkele voorbeelden van workshops, kennissessies en lezingen van de afgelopen jaren:

1. Pak dat leiderschap

Deze inspirerende sessie biedt veel eyeopeners en voorbeelden over rollen en kwadranten van leiderschap. We zetten de deelnemers aan het denken over de invloed die zij zelf hebben en waar zij verantwoordelijk voor willen zijn. Zij ontvangen praktische handvatten over hoe zij daar nu zelf actiever mee aan de slag kunnen gaan.

2. Moedig handelen

Goede werkrelaties opbouwen en onderhouden; dat vraagt veel moed van je. Het is niet gemakkelijk om je collega te vertellen dat je je gekwetst voelt door zijn of haar handelen, of dat je moet toegeven dat je zelf een fout hebt gemaakt waar je spijt van hebt. Toch versterkt dit jullie onderlinge band en behaal je samen betere resultaten.

Moedig handelen betekent dat je overbodige externe ruis parkeert en eerst naar je eigen innerlijke stem luistert. Zo kun je gemakkelijker beslissingen nemen waar je achter staat en je krachtiger uitspreken. In de workshop gaan we praktisch aan de slag met het ontwikkelen van moed. Dit levert je veel op: zelfvertrouwen, respect van je collega’s en een werksituatie waarin je betere resultaten behaalt. Ook word je veerkrachtiger en kun je beter omgaan met tegenslagen in de toekomst.

Word jij degene die misschien wel onzeker is omdat je niet zeker weet hoe je met een complexe werksituatie om moet gaan, maar tóch moedig handelt?

3. Werkgeluk begint bij jezelf!

In deze energieke en interactieve sessie inspireren we de toehoorders maximaal. In de workshop behandelen we een wetenschappelijke basis wat werkgeluk is en nodigen we deelnemers uit om na te denken over (het belang van) eigen werkgeluk en de knoppen waar ieder zelf aan kan draaien. Thema’s die een belangrijke rol spelen bij werkgeluk in de zorg (vitaliteit- autonomie- voldoening – verbinding – plezier) komen uitgebreid aan bod.

4. Bouwen aan positieve werkrelaties

Positieve werkrelaties leiden tot goede samenwerkingen. Ze zorgen ervoor dat jij je werk gemakkelijker doet en ze vergroten jouw werkgeluk. In deze workshop leer én ervaar je hoe je dat eigenlijk doet: bewust bouwen aan succesvolle werkrelaties en aan een positieve werkcultuur.
Ken jij je collega’s met wie je samenwerkt en hun verwachtingen? Welk talenten op het gebied van samenwerken heb jij en hoe zet jij dit talent zo goed mogelijk in? Welke rol pak jij in complexe en stressvolle situaties? En wat kan je doen als de samenwerking stroef verloopt of als je weerstand ervaart in de samenwerking?
De workshop bevat vier korte oefeningen die jou helpen om aan je werkrelaties te bouwen, zodat zij effectiever en succesvoller zijn.

"Wat een prachtig programma!

Samen met Anne en Johanna organiseerden we voor ons Niercentrum een themadag over Persoonlijk Leiderschap en Teamsamenwerking. Vrijwel het hele multidisciplinaire team van 65 medewerkers was aanwezig.
Tijdens deze dag kregen we waardevolle inzichten in hoe we samen willen werken op de afdeling.

 Dit proces ondersteunden Anne en Johanna met een inspirerende presentatie en mooie flappen. We konden vanuit daar onze samenwerkingsafspraken zichtbaar maken. De dag heeft ons veel tastbare dingen opgeleverd waar we concreet mee verder kunnen.

Van tevoren hebben we fijn en intensief overleg gehad, waardoor er een prachtig programma ontstond. Er was een mooi werkboek, een certificaat, kartonnen platen, buddykaartjes, over alles was nagedacht. Van tevoren was er wel scepsis in het team: “Wat gaat deze dag mij brengen?.” Maar zelfs degenen met de meeste weerstand kwamen later naar ons toe dat ze het zo’n zinvolle en leuke dag vonden. Citaat: “Ik ging er ging er met gestrekt been in, maar ik heb het wel heel erg leuk gehad en veel van opgestoken. Het was echt een goede dag, bedankt!” Ook het teamgevoel is toegenomen. Mensen waren heel open en hadden echt waardering voor elkaar. Er was een fijne, geborgen sfeer met vertrouwen en openheid – dit gaf verbinding onderling. Er was veel veiligheid om naar elkaar uit te spreken.

In de middag was er een proeverij van 4 verschillende workshops. De deelnemers konden kiezen uit de thema's werkgeluk, moedig uitspreken, leiderschap en communicatie. Deze workshops zijn ook zeer goed beoordeeld. Jammer dat ze zo kort waren, hier gaan we misschien wel een vervolg aan geven binnen onze eigen afdeling. We kunnen Anne en Johanna van harte aanbevelen voor je workshop, training of teamdag over Verpleegkundig Leiderschap / Persoonlijk Leiderschap!

Linda Bakker

Niercentrum Meander

"

Praktisch

Knap gedaan. Praktische theorie vertaald naar de huidige werkelijkheid.

Ard

Verpleegkundige Zeeland

"

Leuke ideeën opgedaan

Hartstikke bedankt! Het was super interessant en leuke ideeën opgedaan. Ook dankzij de andere deelnemers. Bedankt.

Esther

Verpleegkundig Specialist, Utrecht

"
Evaluatie kaartjes na dag Persoonlijk Leiderschap (1)
Lezingen en trainingen voor zorgprofessionals
Training in de zorg op de zeepkist
Evaluatie kaartjes na dag Persoonlijk Leiderschap (2)
Anne op de zeepkist in de zorg

Hoe ziet een workshop voor zorgprofessionals eruit?

Altijd op maat, met een flinke dosis humor, interactief en praktisch.

Wel

  • Praktische en inspirerende tips die zorgen voor meer werkgeluk, een andere tijdsbesteding of meer regie
  • Op basis van de laatste trends en actuele inzichten uit de branche
  • Samen aan de slag met de belangrijkste vraag en behoefte van het publiek
  • Persoonlijke verhalen en voorbeelden uit het leven van de auteurs

Niet

  • Een algemeen verhaal waar je uiteindelijk niets mee kunt
  • Technische uitleg waar je je niet mee bezig wilt houden
  • Saaie kost
  • Een verhaal dat niet blijft hangen